Nieuwe verzorgingstechnieken voor jouw tuin
18 september 2023 
1 min. leestijd

Nieuwe verzorgingstechnieken voor jouw tuin

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Na een warme zomer is het tijd om de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen: de herfst. Ook dit seizoen maakt ons blij en optimistisch. Heel veel planten en bomen laten hun mooiste kant zien met bloemen, bessen en opvallend blad. Hét seizoen waarbij we lentegevoelens combineren met de rijkdom van het najaar.

Nieuwe verzorgingstechniek voor je tuin

Dit jaar zijn we extra trots op onze uitgebreide natuurlijke verzorgingslijn die we nog verder hebben ontwikkeld. Zo kun je kennis maken met onze ‘verticale‘ plantenverzorging en onze langwerkende winterbemesting voor je gazon, die ook toepasbaar is tussen vele soorten grassen in borders en plantenbakken. Het zijn verzorgingsproducten die staan voor gemak, efficiëntie en kostenbesparing, nu én in de toekomst.

Waarom nieuwe verzorgingstechnieken? 

We kijken steeds meer naar optimalisering voor bomen en planten. Denk hierbij aan:

  • Wat is de behoefte van de plant?
  • Op welk moment hebben planten bepaalde stoffen het meest nodig?
  • Hoe kunnen we dit makkelijk aanbrengen?
  • Wat is de prijs als je het berekend per m2?
  • Hoe vaak moet je het per jaar toedienen?

Allemaal aspecten die er toe doen om je tuin gezond te houden. Je planten maken er altijd circulair gebruik van, omdat teveel voedingsstoffen geven niet beter is voor je tuin. Planten en bomen zijn zuinig en nemen niet meer op dan ze daadwerkelijk nodig hebben. Maak gebruik van deze goede eigenschap.

verzorging-tuin-najaar-advies

Advies nodig?

Dit klinkt allemaal makkelijk, maar hoe weet je nou wat je precies moet doen? Het concept ‘omgaan met andere producten’ vraagt natuurlijk een stukje coaching. Hiervoor staan we voor iedereen klaar op ons tuincentrum, van woensdag tot en met zaterdag. We leggen je uit wat je moet doen en welke producten je moet toepassen in je borders of op je gazon. We geven je een kijkje in de leefwereld van bomen en planten waarin we stap voor stap uitleggen waarom je iets wel of niet moet doen. Denk hierbij aan:

  • Waarom gebruik je wortelactivators?
  • Wie of wat zorgt voor zuurstof in de bodem?
  • Welke producten zorgen voor een betere waterhuishouding?
  • Waarom doet de ene plant het wel goed en de andere plant niet, ook al staan ze naast elkaar?

Deze adviezen en nog veel meer vind je niet alleen op ons plantencentrum, maar ook op deze website. Ons doel is zoveel mogelijk gezond groen voor iedereen met als uitgangspositie: we brengen de planten naar de tuin en niet de tuin naar de planten. Doe je voordeel met onze expertise.

Over de schrijver
Reactie plaatsen