Voorverkoop gestart boek 'Hallo Tuin!'
10 maart 2021 
2 min. leestijd

Voorverkoop gestart boek 'Hallo Tuin!'

Zoals iedereen inmiddels wel gewend is van mij, blijf ik steeds investeren in een groenere wereld. Maar het mooiste van alles is dat iedereen juist nu zijn ‘groen’ talent ontwikkelt. Het boek ‘Hallo tuin’ is het eerste tuinboek wat gaat uitkomen in een reeks met allerlei tips om het beste uit je tuin en uit jezelf te halen. Het tuinboek gaat over: beginnen – vaardigheden verbeteren – de voortgang vasthouden – keuzes maken – en nog veel meer. Het is misschien een boek wat ‘anders’ is dan andere tuinboeken, maar wat je als lezer mee zal nemen in jouw groene wereld.

Hoe moet je dit boek gebruiken?

Laten we eens beginnen met de eerste uitgangspunten:

  1. Iedereen heeft talenten, ook als het gaat over tuinieren;
  2. We weten niet goed hoe we onze tuintalenten volledig kunnen ontplooiien.

Voor de meeste van ons schuilt het probleem in het hoe.

Hoe kunnen we groene vingers herkennen bij onszelf?
Hoe kunnen we ons tuintalent in de beginfase stimuleren?
Hoe boeken we in een korte periode het groene succes?
Hoe moeten we kiezen tussen verschillende strategieën, kleuren, verhoudingen, planten en verzorging?

Boek Hallo Tuin: praktische tuintips

De tips in het boek

Dit nieuwe tuinboek gaat uit van de gedachte dat je jouw groene talent kunt  ontwikkelen. De tips die ik heb beschreven in het boek
‘Hallo Tuin’ zijn samen te vatten in categorieën:

  • Beginnen: ideeën om je motivatie te prikkelen voor het tuinieren;
  • Vaardigheden verbeteren: methoden en technieken toepassen zodat je in een zo kort mogelijke tijd een mooie tuinverbetering ziet.
  • De voortgang van je tuin blijven volgen: zorg dat je jouw tuinontwikkeling niet stopt en dat je gemotiveerd blijft om mee te buigen met de natuur.

Ieder hoofdstuk bestaat uit een reeks tips. De tips zijn kort: niet omdat ik dingen versimpel, maar omdat eenvoud en een praktische boodschap over planten, bomen, gazon, bodem en verzorging juist de kern van de boodschap is. Door goede en vaak kleine handelingen wat vaker te herhalen als de natuur daar om vraagt, krijgt de tuin een ware metamorfose van jouw hand. Probeer het eens. Het is geen toverkunst of hogere wiskunde. Het is een kwestie van kijken naar je tuin, luisteren naar je planten en slim werken met de mogelijkheden die zich ieder seizoen weer voordoen. Je tuin geeft ieder jaar weer nieuwe kansen en mogelijkheden dus het wordt nooit saai.

Natuurlijk moeten we het tuinieren wel inpassen in ons drukke leven, daarom is dit een tuinboek dat je makkelijk meeneemt. Wat je ook van je tuin en al het groen wilt leren, of het nu de start van je tuin is, het aanpassen, vernieuwen of het gewoon genieten van je tuin. Het zit echt in iedereen en ik wil zoveel mensen daar mee helpen in welke vorm dan ook. Elke dag, elke oefensessie is een stap naar een groenere, gezelligere toekomst.

Bestel het boek Hallo Tuin in de voorverkoop

De voorverkoop van het boek is begonnen. Bestel het boek alvast hier.

Henny

TuinTeacher en Plantendeskundige

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen