Je nieuwe gazon mooi houden?
14 maart 2017 
0 min. leestijd

Je nieuwe gazon mooi houden?

Je nieuwe gazon is gelegd en ligt er perfect bij. Het mooi houden is de volgende stap. Hier krijgen we dan ook regelmatig vragen over. Daarom geven wij je graag enkele tips voor de verzorging van een perfect nieuw gazon.

Maai je gazon niet te kort. Houd een hoogte aan van ca. 4 cm. De bovenste puntjes van het gras zijn de groeipunten. Als het gazon steeds weer te kort gemaaid wordt gaat de groei eruit. Dat resulteert in meer onkruid en mosvorming. Volg onderstaand 4 stappenplan voor een mooi en groen gazon. En gebruik de juiste producten (verkrijgbaar bij Lepona Tuinarrangeurs). Succes!

Belangrijk om te weten, er is geen vaststaand recept voor ieder gazon. Let goed op je gazon, want er kunnen jaarlijks aanpassingen nodig zijn afhankelijk van het weer en de groei. Het gazon blijft een product van de natuur.

bodembehandeling-turf-saver

Je bestaande gazon groener krijgen?

Wil je je bestaande gazon groener krijgen? Volg ons 6 stappenplan in de maanden maart-april-mei.


Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen