arrow_drop_up arrow_drop_down
31 oktober 2014 

Kerstroos, de winterkoning

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin is nergens voor nodig. Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos of Helleborus niger.

Deze prachtige plant met wintergroen blad en stralend witte bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de border te geven.

Kerstroos, de winterkoning

De kerstroos of Helleborus niger kan overal in de tuin worden geplant: zowel in de halfschaduw als op een zonnig plekje. Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. Zelfs sneeuw en vorst doen de kerstroos niets. Als deze tuinplant het naar zijn zin heeft, komt de plant elk jaar opnieuw tot bloei.

Helleborus niger

Ben je fan van de Helleborus niger? Kijk dan ook eens naar de andere soorten zoals de Helleborus orientalis. Deze tuinplant is ook wintergroen en heeft verschillende bloemkleuren. De bloemen variƫren van wit tot donkerpaars en zijn soms zelfs gespikkeld. De bloeitijd van Helleborus orientalis is van januari tot ver in april.

Reactie plaatsen