Kerstroos, de winterkoning
31 oktober 2014 
0 min. leestijd

Kerstroos, de winterkoning

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin is nergens voor nodig. Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos of Helleborus niger.

Deze prachtige plant met wintergroen blad en stralend witte bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de border te geven.

Kerstroos, de winterkoning

De kerstroos of Helleborus niger kan overal in de tuin worden geplant: zowel in de halfschaduw als op een zonnig plekje. Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. Zelfs sneeuw en vorst doen de kerstroos niets. Als deze tuinplant het naar zijn zin heeft, komt de plant elk jaar opnieuw tot bloei.

Helleborus niger

Ben je fan van de Helleborus niger? Kijk dan ook eens naar de andere soorten zoals de Helleborus orientalis. Deze tuinplant is ook wintergroen en heeft verschillende bloemkleuren. De bloemen variëren van wit tot donkerpaars en zijn soms zelfs gespikkeld. De bloeitijd van Helleborus orientalis is van januari tot ver in april.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen