arrow_drop_up arrow_drop_down

Bladluizen? Voorkom schade!

Bijna iedere tuin heeft er mee te maken… bladluizen. Hoe herken je bladluizen? Je hebt ze in verschillende kleuren en vormen. Ze zijn geel, groen, roze, zwart of grijs. Het hoort er helaas bij… maar teveel bladluizen zijn schadelijk voor je planten. Ze zuigen de sappen uit de bladeren en de stelen van de plant waardoor de plant minder goed groeit en de bladeren kunnen vervormen. Laat het geen plaag worden, dus controleer regelmatig en grijp op tijd in als dat nodig is.

Mieren en bladluizen werken samen

Wist je dat luizen en mieren samenwerken? Zie je mieren, dan zijn er ook bijna altijd luizen te vinden. Mieren beschermen de luizen in ruil voor de honingdauw die ze achter laten. Honingdauw is een kleverige laag die achterblijft op de planten.

Roetdauwschimmel

De honingdauw van de luizen kan zich ontwikkelen tot roetdauwschimmel en belemmert de groei van de plant ernstig. De plakkerige substantie kan de plant bedekken en uiteindelijk verstikken. Zonder licht kan een plant niet groeien en door de honingdauw krijgt een plant niet genoeg licht. Niet alleen bladluizen scheiden dit af, maar ook wolluizen, dopluizen en witte vliegen. Door de honingdauw worden gewenste insecten zoals bijen en wespen aangetrokken, maar ook andere ongewenste insecten zoals mieren.

Roestdauwschimmel op bladeren

Hoe bestrijd je bladluizen op een natuurlijke manier?

Heb je bladluizen gespot in je planten? Zeker met zomers weer is de kans groot. Bestrijd ze dan met een natuurlijke bladinsecten middel. Fruitbomen en rozen zijn planten waar luizen zich graag in nestelen, maar ook op andere planten in de tuin of binnenshuis komen bladluizen voor. De kleine beestjes verspreiden zich razendsnel, dus controleer tijdig. Het product ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen, werkt verzorgend, voedend en plantversterkend bij invloeden van buitenaf, in de bodem en bij de wortels.
De zuigende en vretende insecten laten de plant met rust, omdat ze het voedsel door de sterke geur niet meer lekker vinden. Ze zijn gevoelig voor sterke geuren en vinden de plant niet langer aantrekkelijk.

Hoe wordt dit middel gebruikt?

Met het natuurlijke bladinsecten middel versterk je de plant van buitenaf. Het middel is natuur- en milieuvriendelijk en bestaat uit natuurlijke (niet toxische) kruidenextracten. Deze worden opgenomen door de wortels waardoor de weerstand verhoogt. Het ondersteunt ook de vitaliteit van de planten.

Je kunt het vloeibare middel oplossen in water (zoals aangegeven op de verpakking) en met bijvoorbeeld een plantenspuit de bovenzijde en onderzijde van de bladeren druipnat spuiten. Om ervoor te zorgen dat het goed wordt opgenomen is het belangrijk dat het droog en niet boven de 25 graden is. Er zijn ook capsules verkrijgbaar. Maak een klein gaatje in de grond van circa 10 centimeter diep. Stop de capsule(s) in de grond, giet het gat vol met water en maak het gat vervolgens weer dicht. Herhaal de behandeling iedere 3-4 weken, afhankelijk van de de plaag.

De natuurlijke bladinsecten producten werken niet alleen ter voorkoming van bladluizen, maar ook van wolluis, spint, witte vlieg, trips, coloradokever, rupsen, taxuskevers, schildluizen, wortelluizen, leliehaantjes, galmuggen, tripsen, preimotten, zwarte bonenluizen, aardbeibloesemkevers en bladvlooien. Bijzonder! Nuttige insecten hebben geen last van deze middelen.

Nog geen bladluizen gespot? Gelukkig! Voorkomen is beter dan genezen, dus pas bovenstaand middel ook preventief toe zodat bladluizen zich niet in jouw planten gaan nestelen.

Bestrijd bladluizen op planten met een natuurlijk middel, veilig voor mens en dier.

Reactie plaatsen