Tuintips in oktober

Het is oktober. Nog even en de prachtige herfstkleuren zullen onze tuinen en de natuur weer kleuren. Wat is er allemaal voor tuinonderhoud in oktober te doen?

Tuintips in oktober

Juist in de herfst is er genoeg te doen in de tuin, die voorbereid moet worden op onstuimig weer. Ook moet er deze maand veel gesnoeid worden.

Gazon in oktober

  • Omdat de bodemtemperatuur nu nog een stuk hoger is dan in het vroege voorjaar, kun je het gazon nog prima maaien.
  • Zorg ervoor dat het gras niet te lang is als het de winter in gaat.
  • Er is nu ook weer kans op misvorming. Lees hier onze tips om mos in het gazon te voorkomen.
  • Wil je je gazon winterklaar laten maken? Onze hoveniers helpen je graag verder.

Snoeien in oktober

Beplanting in oktober

  • De border kan deze maand nog veranderd worden. Omdat het blad nog niet afgestorven is, kun je goed zien waar alle planten staan.
  • Heb je hulp nodig met het inrichten van je border? Wij helpen je graag, vraag ernaar in ons tuincentrum. Daar selecteren wij voor je de beste tuinplanten.
  • Oktober is de maand van de bloembollen. Er is buiten dus genoeg te doen met het planten van bollen. Maar niet alleen in de tuin kun je met bollen aan de slag, ook is het leuk om vroegtijdig de bloei in huis te halen.
  • Blijf beplanting water geven als dit nodig is, het kan behoorlijk droog weer zijn in oktober.

Meer tuintips? Bekijk hier onze volledige tuinkalender. 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Henny van Lent-Polman. Ik ben opgegroeid in het groen en daar is de liefde en passie voor het vak ontstaan. Meer dan 30 jaar geleden ben ik samen met mijn man begonnen op een stuk weiland en zijn we ons bedrijf gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het tuincentrum en hoveniersbedrijf in Wijchen en omstreken. Het is mijn passie om mensen enthousiast te krijgen voor groen. Ik heb al vele particulieren en bedrijven geadviseerd op het gebied van verzorging en onderhoud van planten en tuin en probeer mensen dagelijks te inspireren door het geven van persoonlijk advies. Naar aanleiding van de vele tuinvragen die ik krijg en kijkend naar wat er speelt in de natuur schrijf ik blogs, columns en maak ik met mijn team jaarlijks twee GroenGlossy's boordevol handige tuinadviezen en praktische tuintips, hét tuinvakblad voor de consument.
Reactie plaatsen